Search Presa Online

Realin Calarasi

Primăria Călăraşi se disculpă în cazul transportului local-Comunicat

By  Last updated: 12th July 2015
Ca urmare a sesizărilor primite de la cetățenii municipiului, Primăria municipiului Călărași, pentru bună infomare, precizează următoarele: între  Consiliul Local al Municipiului Călăraşi şi SC ALI TRANS COM SRL  a fost încheiat contractul nr. 5 T/1999, modificat prin actele adiţionale nr. 1/2004 şi nr. 2/2007, pe o perioadă de 20 de ani. 
La data de 10.04.2007 a fost aprobată Legea nr. 92/2007 privind Serviciul de Transport Public Local, act normativ care potrivit art. 28, alin. 1, lit. a, limitează perioada pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane cu autobuze, la 6 ani de la data intrării în vigoare a legii.   
       În conformitate cu prevederile legale aplicabile, Consiliul Local al Municipiului Călăraşi a demarat procedura de licitaţie a serviciului de transport, în vederea selectării operatorului autorizat, prin adoptarea a trei hotărâri, respectiv HCL nr. 107/2013, nr. 108/30.07.2013 şi nr. 152/02.08.2013. 
    Aceste hotărâri au fost contestate de SC ALI TRANS COM SRL la Tribunalul Călăraşi, iar prin decizia civilă nr. 4286/26.05.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, definitivă prin decizia civilă nr. 1714/24.04.2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a respins  cererea de revizuire formulată de SC ALI TRANS COM SRL, s-a reţinut de către instanţă, irevocabil şi cu autoritate de lucru judecat, că actul adiţional nr. 2 la contractul nr. 5 T/1999, nu-şi poate produce efectele timp de 20 de ani, aşa cum în mod eronat s-a prevăzut în conţinutul său, ci maxim 6 ani de la data intrării în vigoare  a Legii nr. 92/2007, fapt pentru care nici contractul nr. 5 T/1999 şi nici actul adiţional nr. 2/2007 nu mai sunt valabile şi nici nu îşi mai pot produce efectele dincolo de data de 22.04.2013, dată de la care între autoritatea locală şi SC ALI TRANS COM SRL nu mai există nici un fel de relaţii contractuale.             
       Instanţa de recurs a reţinut în mod temeinic şi indubitabil faptul că raportat la considerentele Curţii Constituţionale din decizia nr. 125/07.03.2013, definitivă şi general obligatorie, precum şi la dispoziţiile Legii nr. 92/2007, art. 3 din actul adiţional nr. 2/2007 referitor la termenul de 20 de ani, încalcă prevederile art. 28, alin. 1, lit. a din lege, dispoziţii potrivit cărora durata delegării gestiunii serviciului de transport public local se stabileşte prin contracte de delegare a gestiunii de către autorităţile administraţiei publice locale şi trebuie să fie corelată cu durata medie de amortizare a tuturor mijloacelor de transport deţinute în proprietate sau în baza unui contract de leasing, dar nu mai mult de 6 ani pentru transporturile realizate cu autobuze.
      Fără existenţa unui cadru legal, respectiv a unui contract de delegare a gestiunii serviciului de transport valabil încheiat între părţi, care să reglementeze înfiinţarea, autorizarea, organizarea, exploatarea, gestionarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciilor de transport public subvenţionat de la bugetul local, nu se pot acorda gratuităţile pentru anumite categorii de persoane.  
       Legea nr. 448/2006 reprezintă actul normativ care reglementează protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, nefiind actul normativ în temeiul căruia se efectuează serviciul public subvenţionat al transportului local de persoane cu autobuze, respectiv Legea nr. 92/2007.  
        În prezent, autoritatea publică depune diligenţele necesare, în conformitate cu prevederile legale, de a finaliza procedura de scoatere la licitaţie a serviciului de transport public local de persoane pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Călăraşi, cu termen de realizare a procedurii, la data de 05.08.2015, iar după analizarea ofertelor depuse de participanţii la licitaţie şi în eventualitatea desemnării unui operator autorizat care se efectueze acest transport, va fi încheiat contractul de delegare a gestiunii serviciului, urmând să fie decontate sumele privind acordarea facilităţilor pentru anumite categorii de persoane, în această situaţie neexistând o rea-credinţă sau vreo culpă a autorităţii publice locale privind situaţia transportului public local.   
       Menţionăm faptul că nu Primarul Municipiului Călăraşi, nici Consiliul Local şi nici  Primăria Municipiului Călăraşi nu au sistat plata subvenţiei şi nici a facilităţilor privind anumite categorii de persoane reglementate de prevederile Legii nr. 448/2006, întrucât acestea se acordă numai în temeiul unui contract de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane, cu respectarea Legii nr. 92/2007, contract care la momentul actual nu este  încheiat între părţi.   
 

Citeste articolul integral Realin CalarasiRelated articles


Hot News

Business Report: Cum se vede criza euro in Grecia: insulele sunt tot acolo, marea tot albastra, turismul functioneaza bine-mersi, se pot face plati cu cardul; Moment istoric. A fost terminata prima conexiune pe autostrada a Romaniei cu Europa; Nu doar telefoanele sunt clonate de chinezi. Replicile masinilor de top, specialitate chinezeasca

Bancile pierd tot mai multe procese pe credite in CHF. Instantele au inghetat cursul CHF

Subiectele zilei: Intre 7 si 5, lucrez … 5 ore. Marele regret al familiei din vie pentru care si un simplu calcul e un mister; Marinari romani, atacati de pirati in Oceanul Atlantic.Teroarea de la bord, povestita de un ofiter aflat pe nava; Filosoful Andrei Cornea: Pe langa moschee, se face si o academie. Astfel de scoli islamice au fost si sunt pepiniere de teroristi. Avem nevoie de asa ceva?

Ultima fita printre adolescente, pe litoral. Cat costa o sedinta foto, facuta de profesionisti, la

Clipul Zilei: Petrecere la piscina a la Jim Carrey

Cum sa te bucuri de soare si piscina… Citeste articolul integral Hot News

Caru' cu vedete: Tatal Madalinei Manole, marturisiri cutremuratoare. Fiica sa i-a spus in vis cum a murit!; Cum arata supermodelul de 130 de kilograme; Ashton Kutcher si Mila Kunis – Cu rulota in luna de miere

Nicole Cherry mai tare decat Rihanna. Record de vizualizari pe Facebook. Nicole Cherry nu se

Faze Tari: Aroganta unui taximetrist la mare! Ce-a putut sa faca pe plaja, sub ochii turistilor; Si-a pus sotia sa se plimbe in chiloti ca l-a inselat. Reactia ei a ajuns virala. O femeie a facut o criza de nervi pentru ca a ramas fara baterie la telefon

Un britanic a lesinat in timpul unui zbor spre Glasgow. Purta 12 randuri de haine


B1 TV

Duminică dimneață s-au înregistrat 0,9 grade Celsius la Miercurea Ciuc: A fost cea mai scăzută temperatură din țară, consemnată într-o zonă locuită

Temperatură foarte scăzută, duminică dimineața, la Miercurea Ciuc. Termometrele au arătat 0,9 grade Celsius, acesta

Horia Tecău, după succesul de la Wimbledon: Sunt foarte fericit. Pentru noi au fost două săptămâni extraordinare, cu unele meciuri dificile

Horia Tecău a declarat, sâmbătă, după ce a câştigat, alături de Jean-Julien Rojer, proba de

Summit-ul extraordinar al liderilor UE, pe tema situației din Grecia, a fost anulat

Summit-ul exraordinar al liderilor UE pe tema situației din Grecia a fost anulat.Președintele Consiliului European,

Ministrul Educației: Bacalaureatul, așa cum e el acum, nu este relevant pentru capacitățile unui absolvent

Examenul de Bacalaureat, în forma actuală, nu este relevant pentru capacităţile unui absolvent. Declaraţia aparţine

Mexic: Sute de persoane au fost evacuate după erupția vulcanului Colima

Sute de persoane au fost evacuate și un aeroport a fost închis după erupția vulcanului


Realin Calarasi

Fost procuror condamnat pentru ca a luat mita…un miel…

Victor Grigoras, fost procuror la DIICOT Tulcea, a fost condamnat definitiv, de Inalta Curte de

Precizările noastre cu privire la "dosarul SPCTAFL"

Revenim din proprie iniţiativă cu unele precizări în urma materialului scris şi publicat pe portalul

Primăria Călăraşi se disculpă în cazul transportului local-Comunicat

Ca urmare a sesizărilor primite de la cetățenii municipiului, Primăria municipiului Călărași, pentru bună infomare,

Primăria Călăraşi:"Dacă vă deranjează nunţile romilor, sunaţi la 112"

Ca  urmare a sesizărilor  călărășenilor  privind organizarea de nunți a cetățenilor de etnie romă, Primăria

Secretara Primăriei Lehliu-Gară sub control judiciar, pentru fapte de corupţie

Secretara Primăriei Lehliu -Gara, Sonia Alexe, în vârstă de 60 de ani(foto) a fost pusă

Agerpres: Perchezitii la "ferma lui Moise"(CALARASI)

  Procurorii DIICOT efectuează, joi, 16 percheziții în județul Călărași, precum și într-o comună din

"Un pas inainte pentru comunitatea Galbinasi"-comunicat

Centrul Rromilor “Amare Rromentza”, împreună cu partenerii săi, Şcoala Nr. 1 Gălbinaşi şi Primăria Gălbinaşi,

Calarasi-Peste 50% promovabilitate la Bacalaureat

  În această sesiune au promovat Examenul de Bacalaureat 106.064 de absolvenţi de clasa a

Primaria a amenajat puncte de prim ajutor pe timpul caniculei

În perioada 7-8 iulie municipiul Călărași se va afla sub cod galben de caniculă, cu

După ce a fost sesizat Parchetul, Prefectura se "leapădă" de Anghel Olteanu

După ce Agenţia Naţională de Integritate(A.N.I) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi pentru